2012. március 3., szombat

Bordás poncsó

Az elmúlt héten nagyjából 2 napig számoltam, mire ezt a kicsi, ám annál mutatósabb poncsót megkötöttem. Az eredetit egy Baby Born babán láttam, és svédül volt leírva az elkészítés, de mivel nem  beszélek a világ minden nyelvén, egyszerűen egy kockás füzettel kimatekoztam, hogy hány szem kell, és később próba kötéssel arra is rájöttem, hogy lesz olyan szép bordás a fogyasztás, mint az eredeti képen. A titok: előre ki kell persze számolni, hogy hol lesznek a fogyasztási pontok. Ehhez nem árt bizony össze celluxozni 3-4 lapot egy spirál füzetből, ami kockás. erre fel lehet rajzolni a mintát, és le lehet számolni, hogy az első sor minden x szemét kell simán összekötni. és itt jön a csavar, szó szerint!
 Ugyanis hogy a mintánk szép legyen, a fordított sorban azt kell nézni, hogy az előző sor össze kötött szemei után következő harmadik és negyedik szemet össze kössük fordítva! Nagyon figyelni kell, mert a fordított oldalaknál én nem egyszer elfelejtettem, hogy hol kellett volna össze kötni, és 10-12 szemet is vissza kellett olykor szednem.... A minta viszont szerintem megéri a fáradságot!!
Legközelebb arról teszek fel képeket, hogyan lehet egy nagyon rosszul megfogalmazott újság leírást lefordítani könnyen köthető mintára

1 megjegyzés: