2015. január 15., csütörtök

Hamupipőke ruha, de nem a hagyományos...

Kifejezetten bosszant, mikor egy-egy ember úgy állítja be magát, mintha ő lenne az univerzum legfrankóbb alkotója, így eldöntöttem, videós  megörökítéssel fogok elkészíteni egy babaruhát. Na, de ez így még nem kerek. Igazából a szabásminta elkészítésétől kezdve videózok, és mikor kész lesz, egymás után teszem fel őket megosztásra. Ja, az első rész megvan, már csak fel kellene mondani rá a szöveget :) A ruhát ilyen lesz : 

Mivel Tonner babám nincs itthon, Moxie lányom, Belle fogja kapni a szép darabot :) Persze van segítség, de mindent a maga idejében.


Garter Entrelac Knitting - egy kihívás letudva.

Garter Entrelac Knitting. Nekem ez sokáig nem mondott semmit, aztán egy jó helyen kitett linknek köszönhetően rájöttem, hogy a fenébe kell csinálni azt az össze-vissza kötött két (vagy több színű) kis szépséget. Szóval, Így: https://www.youtube.com/watch?v=YF3wqFLRJdI

kezdéstől az utolsó bökésig minden fennt van, ami zavart, hogy lustakötéssel dolgozik az előadó, de hát ez legyen a legnagyobb baj. Íme a próbadarabom: 
 Mérete... A baba 22 cm magas :)
Nem mondom,  odafigyelős meló, de megéri. Gyönyörű  a minta, és hamarosan valami nagyobb kihívást is vállalok.


2015. január 4., vasárnap

Idén az első...

Igen csúnyán elhanyagoltam a tündérujjakat. Szétszedtem, és máshova tettem innen sok mindent, így az elmúlt évben semmi, de semmi nem lett feltöltve ide. Ezen változtatunk! Idei első horgolt családtagunk egy cica! A mintát ITT bárki megtalálja hozzá, és egy ráérős nap alatt el lehet készíteni. Mérete a fonal vastagság/horgolótű méret  alapján változik, jobb ha egy bontatlan gombolyag fonallal kezdünk neki.  Az enyém hatalmas lett :) Íme:






Nagyon aranyos, még kettőt csinálni kell belőle :)