2012. március 29., csütörtök

Sapi díszítés

gobelin varró tűvel :)
  Az egyik ismerősömnek küldtem hajpántot, és többféle virágot, hogy tetszése szerint váltogathassa. Így kell őket felvarrni: A levélkéket a helyükre tesszük, majd a plusz fonalat, amit  hagyunk mikor befejezzük a munkát, egy tompa végű tűbe fűzzük. Kétféleképp lehet felvarrni. Az első: Az első öltést a lezáró szembe öltjük,  és innen  fércelő öltésekkel vissza megyünk a levél "gerincéig" . Innen ugyanígy felfércelünk a levél csúcsáig, majd az ott lévő fonalat lehúzzuk, és a tűben lévővel össze csomózzuk. A másik lehetőség, hogy a levél oldalait körbe öltögetjük, és mikor a gerinc alsó részéhez érünk, ugyanúgy folytatjuk mint az előzőnél. A virágoknál érdemes arra gondolni, hogy ha cserélni akarjuk, nem hagyunk plusz ráhagyást, hanem  szín azonos hímző vagy varró cérnával öltögetjük a helyére. Ezt könnyebb észre venni, és elvágni, ha  virágot cserélünk. Szóval  itt mindkét lehetőség  adva van. A lényeg, hogy a virág közepét körbe öltögetve rögzítsük.
    
Ide jó lesz :)



első változat, szélen nincs rögzítés


középen varrunk



















2012. március 27., kedd

Szürke tavaszi sapi, és tavaszi fejpánt



 Ezt a szürke sapit a lányommal egyidős leánykának horgoltam . Lesz rajta majd virág dísz, de az máshonnan lett rendelve. A mintát nagyi mintájának hívják, az utolsó képen elég jól látható.

Horgolt tavaszi fejpánt, másfél- két éves leánykákra. Színek csak a megrendelő fantáziájától függenek.

közelebbről a virágok.
a modell nem szeret fotózkodni :)

kismama ruha esküvőre

Annyira megtetszett ez a ruha az egyik picassa albumban, hogy le is töltöttem, és  meg is csináltam. Örök hála Vikinek, aki segített nekem, mert nagyon nem boldogultam a tökéletesen nyúlós, és szabás minta másoláskor önálló életre kelt anyaggal... De a végeredmény megért mindent! Részletekkel majd később, ha valamit sikerül a gépemmel csinálni, hogy ne legyen ennyire lassú....



2012. március 25., vasárnap

Húsvéti horgolt bari

 Kellemes  napot! Na kérem, nyakunkon a húsvét, és épp ezért  elkészült az első horgot barink!

Rettentő melós, és  épp oly sok fonalat is vesz fel...




2012. március 15., csütörtök

Barbie ruha


 Új címkém lesz, és itt is több változat, ez pedig a varrás. A legújabb  szerzeményem sarkallt arra, hogy ruhát készítsek neki. Szerencsére van olyan extrém vékony baba, amire jó a darab, melyről kiderült, hogy cseppet  kisebb lett, mint szerettem volna. Ez a zöld anyag nagyon tetszik, és  mivel nincs belőle annyi, ami nekem ruhához elég lenne, így erre a sorsra jut, babaruha lesz belőle. Ehhez az együtteshez készül még egy kabát is, és ha nagyon ráérek talán kalapot is össze dobok hozzá. Ha lesz rá érdeklődés, szívesen megosztom, hogyan készülnek el ezek a darabok, valamint picassaba feltöltöm a "bevált" szabásmintákat :D
természetes fénynél látszik a szín :)

2012. március 7., szerda

Az újrahasznosítás jegyében!

Üdv a varró cimkében! MIvel tündér ujjak, így itt  mostantól közzé teszek mindenfélét, amit varogatok.Az első darab a kötés minta tanulása közben elkészült darabnyi anyag további élete. Egy kicsi, fóliával bélelt eszköz tartót csináltam belőle. Azért újra hasznosítás a címszó, mert a bélés a kicsi lányom 100-as pelus csomagjának fóliája, de ha valakinek kedve támad otthon egy egyszerű kis neszeszert össze dobni, és van véletlen zsugor fólia, azt is lehet használni. Bármit, ami erősebb egy kicsit az átlagos reklám szatyornál!  A lépésekkel rendes, kimaradt anyagból készítendő  neszit is csinálhatunk! Amire szükség lesz: centi; toll; 1darab tetszés szerinti külső borító; egy darab fólia és végül egy zippzár.
Ez utóbbihoz , ha van otthon érdemes mérni a többi részt. Először ha adott a darabunk mérete, lemérjük, és a belső borítóból is kiszabunk egy ugyan akkora darabot  Ha nem, kiszabunk egy 30*24-es lapot a külső és a belső anyagunkból.
itt alig látszik , de a fólián a méret felrajzolva

 A fóliával felfelé össze varrjuk a külső és a belső részt
 Ezután bevarrjuk a zippzárt mindkét oldalon
 Majd zárjuk a végeket. Ha kisebb  zippzárt teszünk bele, a varrást onnan kezdjük, ahol a húzózárunk kezdődik, illetve véget ér.
Ilyen belülről
 És kifordítva. A kép felső részén jól látható  hogy ez egy rövidebb zippzár volt .)
Kitömve ijesmi lesz
Felülnézet :)